PRO CLIMA

pro clima

pro clima – de 1ste keuze in luchtdichting

Waarom luchtdicht?

Luchtdichting is niet alleen nodig, het is onontbeerlijk. Een goede luchtdichting sluit immers alle kieren die in een woning bestaan omwille van aansluitingen van ramen, doorvoeren van kabels en buizen en openingen in uw constructie. Ook transport van vocht (damp) naar uw constructie-elementen en isolatie wordt zo tegengegaan. Luchtdichtheid zorgt dus voor een reductie van het energieverlies en bevordert de werking van de isolatie en ventilatie. Het beschermt de isolatie en constructie bovendien tegen bouwschade (vocht, schimmels, e.d.) en vermijdt het ontstaan van schimmels.

Als pionier in luchtdichting beseft pro clima dat de perfecte afdichting ligt in de optimale combinatie van luchtdichtingsmembranen, manchetten, lijmen, kleefbanden en talloze andere detailoplossingen. Hun leuze is dan ook: ‘voor elke toepassing de beste oplossing’.

Eenvoud bij aansluitingen in massiefbouw

Bij massiefbouw wordt de luchtdichting vaak verzorgd door het pleisterwerk. Daar zijn het de aansluitingen met het dak, met ramen en deuren, doorboringen van kabels,… die speciale aandacht nodig hebben.

pro clima biedt hierop een antwoord met de volgende producten:

1. Intelligente dampremmer (INTELLO) & wachtfolies (DA) (o.a. voor aansluiting betonplaat en muur)

Meer info over INTELLO

2. Inpleisterbare banden CONTEGA PV / FC (o.a. voor aansluitingen ramen en damprem dak met muur)

Meer info over CONTEGA PV / FC

3. Overpleisterbare kleef­banden TESCON VANA (ook geïntegreerd in de manchetten)

Meer info over TESCON VANA

Uniek!

pro clima werkte samen met KNAUF een gemeenschappelijk plaatsingsvoorschrift uit. Hierdoor kunnen beide fabrikanten de goede werking van hun producten garanderen, pro clima voor de luchtdichting en KNAUF voor de goede hechting van het pleisterwerk. Zo ontstaan geïntegreerde oplossingen waaraan de bouwsector momenteel nood heeft.