SCHLÜTER SYSTEMS

Schlüter Systems

Schlüter Systems ontwikkelt naast tegelprofielen ook systeem-oplossingen voor de installateur.

Het Schlüter programma omvat alle hulpmiddelen die een installateur nodig heeft voor het plaatsen van tegels. Overal waar keramische- of natuursteentegelwerk wordt aangebracht, interieur of exterieur, Schlüter Systems biedt u superieure producten die garant staan voor perfecte afwerking en permanente prestaties.

 • Bekledingsrandafsluitingen op de vloer
 • Wandhoeken en afsluitingen
 • Trapprofielen
 • Bewegingsvoeg- en ontspanningsprofielen
 • Afdichting en ontkoppelingsmatten
 • Constructiesystemen voor balkons en terrassen
 • Bekledingsconstructies
 • Vloerverwarming 

                


Het grootste pluspunt van deze vloerverwarming is zijn geringe opbouwhoogte. In vergelijking met klassieke systemen voor vloerverwarming is de opbouwhoogte (zonder de bekleding) van het BEKOTEC-THERM-systeem tot 40 % dunner. Deze “minder” verleent onze klimaatregelende tegelvloer enkele overtuigende voordelen:

 • Energiebesparende vloerverwarming
 • Snelle warmteverdeling dankzij deze vloerverwarming
 • Korte verwerkingstijd van de Bekotec-therm vloerverwarming
 • Warm in de winter - koel in de zomer
 • Onafhankelijk van gas en olie

Verdere voordelen van de BEKOTEC-THERM vloerverwarming zijn:

Garantie:

Op voorwaarde dat de verwerkingsvoorschriften worden nageleefd en de bekleding niet overmatig wordt belast, verleent Schlüter-Systems een waarborg van vijf jaar tegen gebreken in de degelijkheid en tegen beschadiging van de bekledingsconstructie.

Barstvrije bekleding:

Het Schlüter-BEKOTEC systeem is zo uitgevoerd, dat drukspanningen van de dekvloer modulair in het raster van de noppenbaan worden afgebouwd. Er wordt afgezien van een constructieve wapening.

Vervormingsarme constructie:

De volgens het Schlüter-BEKOTEC-systeem opgebouwde bekledingsconstructies zijn in gebruikstoestand vrij van eigen spanningen, zodat het kromtrekken van het oppervlak vrijwel uitgesloten is. Dit is vooral belangrijk ingeval van grote temperatuurschommelingen, zoals het geval is bij verwarmde cementdekvloeren.

Voegloze cementdekvloer:

Omdat via de cementdekvloer van het Schlüter-BEKOTEC-systeem de optredende drukspanningen gelijkmatig over de volledige oppervlakte kunnen afvloeien, kan er worden afgezien van bewegingsvoegen in de cementdekvloer.

Bewegingsvoegen in het voegraster van de tegel- of plaatbekleding:

Bij het Schlüter-BEKOTEC-systeem kunnen de bewegingsvoegen tijdens het plaatsen van de tegel- of plaatbekleding worden aangepast aan het gewenste voegpatroon van de bekleding; er moeten immers geen scheidingsvoegen uit de cementdekvloer in de bovenlaag worden overgenomen. Er dient slechts rekening te worden gehouden met de algemene regels voor het indelen van de bekledingsvelden.

Korte bouwtijd:

De volgens het Schlüter-BEKOTEC-systeem gerealiseerde dekvloer kan met behulp van de ontkoppelingsmat Schlüter-DITRA onmiddellijk na de begaanbaarheid worden bekleed met keramische tegels, natuur- of kunststeen. Als een vloerverwarming wordt ingebouwd, kan de bekleding reeds 7 dagen na de afwerking worden opgewarmd.

Geringe constructiehoogte:

Bij de uitvoering van het Schlüter-BEKOTEC systeem kan t.o.v. een verwarmde cementdekvloer conform DIN18 560-2 max. 37 mm in hoogte worden bespaard.

Besparing van materiaal en gewicht:

Met een 37 mm dunnere cementdekvloerlaag wordt bij een grondoppervlak

Snel reagerende vloerverwarming:

Een volgens het Schlüter-BEKOTEC-systeem in combinatie met een vloerverwarming aangebrachte bekledingsconstructie reageert in vergelijking met traditionele verwarmde cementondervloeren sneller op temperatuurveranderingen aangezien een gevoelig kleinere massa moet worden afgekoeld of opgewarmd. Vandaar dat de vloerverwarming lager kan worden ingesteld, wat energie bespaart.

Bewezen duurzaamheid in praktijk:

De onberispelijke werking en degelijkheid van het Schlüter-BEKOTEC systeem, en met name de zekere afbouw van door transportsystemen uitgeoefende belastingen en het gedrag bij vervorming werden door een erkend onderzoeksinstituut aangetoond.

 

Advies voor bouwers

Schlüter KERDI-LINE plaatsen

Schlüter-KERDI-LINE is een uniek douche afwateringssysteem voor installatie met tegels en is beschikbaar in een lengte van 50 tot 120.

Bekijk het advies