Plaatsing van betegelde inloopdouche

Een plaatsing volgens de regels van de kunst is natuurlijk belangrijk, dat is met alles zo! Een goede voorbereiding is essentieel. Omdat teksten niet alles zeggen, tonen we u deze plaatsingsfilm.

Het gemak van een douchegoot is dat de lengte gekozen wordt volgens de breedte van de douche, zo hoeft u maar met 1 helling naar de goot toe te werken.

De douchegoot plaatsen we meestal op 10cm van de achterwand, links en rechts is er ook nog eens zo’n 10cm. Zo bekomen we de meest esthetische uitwerking, zeker als u kiest voor de Top Showerline designgoot. Een douchegoot wordt aldus geïntegreerd in de vloer. De handige buitenkanting zorgt ervoor dat het waterkerend membraan onder het tegelniveau makkelijk en perfect vloeistofdicht kan aangesloten worden.

De standaard reeks Showerline douchegoten biedt ook een aanbod met opstaande plint, voor als u de muurtegels rechtstreeks op de goot wil laten uitkomen. Persoonlijk vinden wij dit een iets minder mooie uitwerking, maar dat is natuurlijk subjectief. ACO opteert voor inox sifons, al biedt Showerline ook een kunststof sifon aan die 360° draaibaar is. Zo kan u deze richten naar de klaarzittende afvoerbuis.

Nog een belangrijke tip: het debiet van de afvoergoot moet afgestemd zijn op het debiet van de douchekoop. De ACO douchegoten voldoen hieromtrent aan alle Europese normen.