KORAFLEX - de ideale loodvervanger

Koraflex kan zowel bij schouwafwerkingen, aansluitingen tegen opgaand metselwerk, aansluitingen tussen verschillende gebouwen, enz. gebruikt worden. De rollen kunnen ofwel over hun volledige lengte op de pannen aangebracht worden ofwel op eenvoudige manier met breekmes versneden worden om zo pan per pan in te vlechten. Indien er sluitingen van pannen worden afgezaagd, dient elke pan apart ingewerkt te worden. Bij renovatie wordt het loket Koraflex ingeslepen in de voegen. Bij nieuwbouw kan de Koraflex ingemetseld worden, net zoals het lood.

Begin bij het aandrukken van de Koraflex steeds op de top van de wel van de pannen en werk zo telkens naar het midden van de pan toe. Het aandrukken gebeurt best met de handen. Indien de stroken niet onmiddellijk bevestigd worden, dienen de loshangende flappen voorlopig beschermd te worden tegen opwaaien, bv. door ze vast te zetten in de voegen met klemmen of op de panlatten met een platkopnageltje iedere 50 cm.

Troeven:
  • Gekleurd aluminium. Naar keuze rood - grijs - zwart.

          Er bestaat dus steeds een aangepaste kleur voor iedere pan. 
            - Rood: past perfect bij alle natuurrode en rustieke tinten.
            - Grijs: past perfect bij antraciet mat, leikleur en blauw gesmoord. 
            - Zwart: past perfect bij antraciet en zwarte tinten.

  • Gegarandeerde goede hechting op de pan dankzij de volledige bedekking met kleefstof op de achterzijde van de Koraflex.
  • Vervaardigd uit aluminium. Dus geen uitlopers (uitlogingen) zichtbaar op de pannen.
  • De gewafelde structuur garandeert een perfecte aansluiting op alle panvormen. Zelfs de meest gegolfde!
  • 100% UV-bestendig.
  • Ongevoelig voor uitzetting. Door de aanwezigheid van de butyllaag worden eventuele kleine uitzettingen van onderliggende materialen probleemloos opgevangen zonder dat het aluminium scheurt.
  • 100% recycleerbaar